Over 25 år med Pacotizing

 

Pacojet har vært med Gastronaut siden 2005 og er fortsatt et våre viktigste agentur.
Historien til denne fantastiske maskinen startet tidlig på 1980 tallet.


Det hele begynte med
DRØMMEN OM DEN ULTIMATE ISKREM MASKINEN

Pacotizing prosessen ble oppfunnet av den Sveitsiske ingeniøren Wilhelm Maurer tidlig på 1980 tallet, da han jobbet med å lage den ultimate iskrem maskinen. Han solgte patentet i 1988 til investoren Gregor Staub som såg potensialet i denne unike maskinen.

Den første Pacojeten kom på markedet i 1992, og har siden oppstarten blitt et populært verktøy innen restaurant- og omsorgsbransjen, samt en «gadget» som står høyt på ønskelisten til flere kokker.

3 generasjoner med Pacojet
Pacojet har siden lanseringen i 1992 jobbet kontinuerlig med å videreutvikle og perfeksjonere teknologien sin og ved hjelp av gode tilbakemeldinger fra kokkene som benyttet maskinen daglig i sitt virke, nådde de en milepæl i 2013.  Da lanserte de Pacojet 2, deres kraftigste og mest avanserte modell så langt. Denne ble svært godt mottatt og benyttes fortsatt på mange kjøkken idag.

Utviklingen har skutt fart og i 2018 kom Pacojet 2 Plus med autorepeat og en ny forbedret kniv med ny type innfesting. Samme året kom også “hjemmeutgaven” Pacojet Jr.

 

PACOTIZING OG HVA SOM GJØR DET GENIALT

Fra fryste råvarer til ferdig rett (Pacotizing)

1. Pacojetbegeret fylles med ferske råvarer og væske. For så å fryses i minimum 24 timer ved -22 ° C. Eksempelet over viser hvordan man lager brokkoli suppe med en Pacojet.

2. Når du skal lage retten: Ta begeret ut av fryseren og fest det under Pacojeten. Velg antall porsjoner og trykk start. Pacojetens presisjonsblad spinner nedover med 2000 omdreininger i minuttet og skjærer med ekstrem presisjon, mikrotynne lag fra toppen av isblokken som blir til ferdige porsjoner klare til bruk. Resultatet er fløyelsmykt og har alle smaker og næringsstoffer inntakt.

3. Porsjonene tas ut med en skje og tilberedes som ønsket. For brokkolisuppen holder det med en rask oppvarming i en kjele.

4. Server retten. Resten av innholdet i Pacojetbegeret kan fryses ned og brukes igjen senere.

Med Pacojet kan du lage supper, pureer, farser, mousse, iskrem, m.m.
Alt kan tilberedes dager i forveien som gjør at man sparer tid på mis en place.

Ved å benytte et Coupe set kan maskinen også piske, hakke og kutte ferske råvarer
(kompatibelt med Pacojet 2 og Pacojet 2 Plus).

 


Vi i Gastronaut er stolte over å ha agenturet for Pacojet i Norge og gleder oss til å se hvilke nyheter de kommer med i årene fremover.

Se live demo av PACOJET 2 Plus
på årets SMAK Messe (Stand C04-28)
Utstiller: Gastronaut AS