9 oppskrifter med vineddik

Vineddik kan brukes til så mangt. De gir frisk smak til salater, syrlighet og dybde til sauser og kan brukes til å gi en ekstra piff på desserten. I ukens innlegg tar vi for oss våre 10 beste vineddiken, og hva de kan brukes til. Først ut er Moscatel

 

1. GAZPACHO

Gazpacho er en kald grønnsaksuppe som har sine røtter fra Spania. Den er god på smak og svært enkel å lage.

Ingredienser
• 600 g. gode kvisttomater, eller en stor boks San Marzano tomater
• 1 medium stor slangeagurk
• 1 rød paprika
• 1 grønn paprika
• 3 stengler skrellet og finhakket stangselleri
• 1 middels stor kinesisk hvitløk
• 1 rød løk
• 1-2 skiver brød, uten skorpe, gjerne daggammelt
• 2-4 ss. Moscateleddik
• 2-4 ss. arbequina eller selection olivenolje
• Salt
• Nykvernet Herbaria urskogspepper
• Kaldt vann til å spe suppen

Slik gjør du
Skyll og vask grønnsakene godt.
Finkutt rødløk og hvitløk og la den svette i 2 ss av olivenoljen til den er blank.

Del paprikaen og fjern stilkfestet og frøene. Kutt alle grønnsakene i grove biter og ha dem i en blender sammen med brødet revet i biter, 2 ss. Moscatel eddik og grovkvernet pepper.

Start blenderen og kjør til ønsket konsistens. Spe eventuelt med litt vann og smak til med salt og mer av den gode eddiken. Serveres iskald gjerne med litt olivenolje på toppen.

 


2. BALSAMICOSAUS TIL KYLLING..

Bli bedre kjent med alle våre 10 vineddiker og hva de kan brukes til.
Last ned vårt inspirasjonshefete: Våre beste vineddiker her (pdf)

 


LAGET ETTER SCHÜTZENBACH METODEN

Unios vineddiker produseres etter den tradisjonelle Schützenbach metoden. En teknikk oppfunnet av den tyske kjemikeren Schützenbach i 1823. Prosessen tar opptil fem ganger lengre tid enn nedsenkingsmetoden som ofte benyttes ved eddikproduksjon i dag.

Ved å benytte denne langsomme og omhyggelige prosessen trekker man ut de beste egenskapene til eddiken, samtidig som man bevarer vinens gode smaker og aromaer. Resultatet er en fyldig og velbalansert vineddik med en utsøkt smak.

 

 

UNIÓ VINEDDIKER FÅR DU KJØPT HOS GASTRONAUT AS
Gastronaut AS er importør av Unió i Norge. Unió finner du på vår nettside
Ta gjerne turen innom vårt showroom på Hvalstad, for en prøvesmak av årets olje.

 


Hold deg oppdatert på nyheter fra Gastronaut og Horeca-bransjen.
-> MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV HER