Slik lager Revol sitt jubilumsporselen

«I 250 år har vi med lidenskap for faget laget vår egen porselensleire og glasur. Våre unike ferdigheter har gjort det mulig for å oss å flytte grensene for høy kvalitet, ved å lage produkter som har bedre kvalitet, høyere holdbarhet og som er optimalisert for sitt bruksområde. Gjennom erfaringer og kunnskap overført fra generasjon til generasjon.» Sitat REVOL

I anledning 250 års jubileumet til REVOL ble den franske interiør arkitekten og designeren Noé Duchaufour-Lawrance leid inn for å designe jubileumskolleksjonen Caractère. I denne artikkelen får du et innblikk i hvordan dette eksklusive porselenet produseres ved å kombinere gamle kunster og moderne teknikk.

Revol sitt porselen lages av 100 % naturlige mineral materialer. Hver del i Caractère serien formes fra sort leire før de tilføres sin hvite eller fargede glasur.

Den organiske sorte linjen skapes ved å forsiktig skrape bort det øverste laget med glasur.

Porselenet brennes i ovn på svært høye temperaturer (1350°C). Dette herder porselenet og gir det en jevn og solid overflate som er svært motstandsdyktig mot riper og skader. Denne prosessen gjør også at porselenet ikke absorberer fett og lukt eller setter smak på maten.


REVOL Caractère

Caractère serien er komplett med både skåler, kaffekopper og fat. I tillegg finnes en stor vase, serveringsfat og en flott sirkulær «centerpiece». Serien kan sees i sin helhet på vår webside,
eller i vårt showroom på Hvalstad.

Gastronaut AS er importør av REVOL til Horecamarkedet i Norge.