Designed by Charles Schumann

 

“What is important about a good glass? That you really enjoy drinking from it..”

Disse ordene kommer fra tyskeren Charles Schumann (eller Karl Georg Schumann som han egentlig heter). Charles er bartender, restauranteier og forfatter av den bestselgende boken American Bar: The Artistry of Mixing Drinks (1995). I mer enn 30 år har han drevet en av Tysklands mest berømte barer –  Schumann´s (i München).

«A minimalist temple to mixology..» slik omtaler nettstedet The Worlds 50 best bars Schumann´s i sin anmeldelse (les den her) og baren har siden den åpnet i 1982 blitt et populært stamsted for forfattere, journalister og artister, samt et populært møtepunkt for samfunnseliten i München.

Schumann´s ligger i dag på Odeonsplatz 6-7 midt i Münchens historiske sentrum, her har den vært permanent siden den flyttet fra Maximilianstrasse i 2003. På menyen finner du over 60 drinker, med stor tyngde på aperitifs and American classic cocktails.

«What is important about a good glass?»
Etter mange år i bransjen begynte Charles å leke med tanken på å lage en egen serie med glass for bar. Han følte fortsatt at det manglet et bredt nok utvalg av glass og utstyr til bar og syntes det var utfordrende at glassprodusentene ofte skiftet ut barseriene sine, slik at han ikke fikk supplert.

I 2010 inngikk han et samarbeid med det anerkjente glasshuset Zwiesel Kristallglass for å produsere en helt ny serie. De tok utgangspunkt i de klassiske barglassene (Bar Classics) og utvidet sortimentet med nye størrelser og design, basert på Schumanns visjoner og erfaringer bak baren. Hvert glass skulle fremheve karakteren til drinken den ble designet for. De skulle se flotte ut og ligge godt i hånden. For som det står å lese på Schumanns nettside:

“What is important about a good glass? That you really enjoy drinking from it.
A glass needs to be made for its contents – as a perfect wine or whiskey glass.
And it needs to stand up to everyday bar use.»

Basic Bar Selection
Basic Bar Selection er navnet på serien som Schumann designet. Den består av 24 deler med glass/barutstyr og er laget av Zwiesel´s sterke Tritan Krystall (100% blyfritt).BASIC BAR SELECT (By Schumann) FÅR DU KJØPT HOS GASTRONAUT AS
Gastronaut er importør av Schott Zwiesel i Norge. Se vårt utvalg på glass her,
eller gå direkte til Basic Bare Selection siden.

 

 


Hold deg oppdatert på nyheter fra Gastronaut og Horeca-bransjen.
-> MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV HER