Pacotizing på Nitty Gritty i Tromsø

 

Pacojeten går for full maskin, mens Gastronauts egen Kenneth forklarer og sender rundt smaksprøver.
Vi er samlet til Pacojet kurs på nyåpnede Nitty Gritty, midt i Storgata i Tromsø.

Lokalet huset tidligere gamle Tromsø bokhandel, men er nå gjort om til en stilig 1920 talls inspirert bar og grill, med en spennende meny bestående av kjøtt og fiskeretter. «Vi har et stort fokus på å bruke lokale bønder og råvarer – fra hode til hale på åpen ild» kan man lese på deres webside, men akkurat i dag var det Pacojet og perfection à la minute som sto på menyen for de oppmøtte kursdeltagerne.

Perfekt til biff tartar: De nye Pacojet maskinene har auto-repeat funksjon, hvor du bestemmer hvor mange ganger kniven skal kjøres. Flere repetisjoner = finere tekstur. Vi anbefaler å teste ut Nitty Grittys biff tartar med rugbrød og røkt eggeplomme neste gang du er nordpå.

Pacotizing = tid spart på mice en place: Råvarer og ingredienser klargjøres i forkant og fryses ned i pacojetbegere. Når det er klart til servering setter du bare begeret i maskinen og velger antall porsjoner du trenger. Dette gjøre at du kan ha sauser, pureer, kremer, m.m. klare på rekordtid.

 

ETTER KURSET TOK VI OSS EN RUNDTUR I LOKALET

«It´s all in the details»: Når man beveger seg rundt legger man etterhvert merke til de små detaljene som utgjør «sjelen» til Nitty Gritty. Slik som denne «one of a kind» øl stasjonen..

..eller lampene som henger elegant ned fra solide kjøtt-kroker.  Legg også merke til kvernen på veggen. Denne inngår i logoen til Nitty Gritty, og dukker opp flere steder i lokalet.

..slik som på vinglassene. (Schott Zwiesel glass fra Gastronaut).

Vi takker Nitty Gritty for at vi holde kurs hos dem, og ønsker de lykke til med driften fremover. Her finner du de, om du har lyst å ta deg et middagsbesøk. 

Om du er interessert i Pacojet 2 og eller Pacojet kurs, så ta gjerne kontakt med oss på post@gastronaut.no

 


Hold deg oppdatert på nyheter fra Gastronaut og Horeca-bransjen.
-> MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV HER